Museummiddag

Museummiddag

Velsense musea

Proef de Velsense Musea

Facebook Velsense Musea

museummiddag2016

Op een zondag in april organiseren de Velsense musea: het Pieter Vermeulen Museum; het Zee- en Havenmuseum, het Bunkermuseum en het museum Buitenplaats Beeckestijn met steun van de gemeente Velsen een spectaculaire museummiddag. Met zeer gevarieerde programma’s is er tijdens deze middag voor iedereen wel een reden om langs te komen.

De museummiddag valt samen met de landelijke Museumweek. Op zondag april pakken we groot uit! We willen zoveel mogelijk mensen aan de Velsense Musea laten proeven. Op museummiddag kan er ook letterlijk geproefd worden. Iedereen met een passepartout, die vanaf vandaag bij alle musea te koop is, krijgt bij ieder museum dat hij bezoekt een verrassend hapje. De passepartout is voor €6,- (kinderen €5,-) te koop. De pas geeft niet alleen op zondag april maar gedurende de hele museumweek recht op gratis toegang bij de deelnemende musea. De programma’s en openingstijden zijn voor ieder museum op hun eigen pagina op deze site te vinden.

Een voorbeeld van de activiteiten op voorgaande museummiddagen:

PietervermeulenmuseumIn het Pieter Vermeulen Museum is de nieuwe tentoonstelling “Dino’s” te zien. Om 13.30 uur en om 15.00 uur geeft preparateur Ron Philippo een workshop prepareren. Na afloop neem je de opgezette fazantenvleugel die je hebt gemaakt mee naar huis. Om 14.00 uur en om 15.30 is er een leuke poppenkast voorstelling te zien. Wie met zijn passepartout het museum bezoekt, wordt getrakteerd op een heerlijk hapje met…insecten!

 Voor het volledige programma, de kosten, openingstijden en aanmelden van activiteiten ga je naar de pagina Pieter Vermeulen Museum op deze website.
buitenplaatsbeeckestijnIn het museum van Buitenplaats Beeckesteijn kan je kennismaken met de familie Boreel. Er is een kinder vertelmiddag met prinsessenverhalen en je kunt verkleed als prins of prinses in het hoofdhuis op de foto. Passepartout houders krijgen een luxe taartje en voor de kinderen met passepartout is er een versierd cakeje.

Voor het volledige programma en de openingstijden in de rest van de week ga je naar de pagina Buitenplaats Beeckestijn op deze website.

bunkermuseumIn het Bunkermuseum vinden Unifil activiteiten met verschillende voertuigen plaats. Zo is er een legertruck en er zullen veteranen aanwezig zijn. De traktatie voor passepartouthouders is een Frankfurter worst met broodje.

Het Bunkermuseum is de rest van de week helaas gesloten maar op het terrein van het museum kunt u wel de hele week terecht om een foto voor de fotowedstrijd te maken.

Zee en havenmuseumIn het Zee- en Havenmuseum  is er deze middag een draaidag van de scheepsmotoren. In de filmzaal wordt een film vertoond over de geschiedenis van het Noordzeekanaal. Er staat een heerlijke vissnack klaar voor iedereen die het museum met een passepartout bezoekt. Voor de fotowedstrijd kan je je laten portretteren op de scheepsbrug of op de kotter. Er komt een speciaal fotobord.

Voor de openingstijden de rest van de week ga je naar de pagina Zee- en Havenmuseum op deze website.

Op iedere locatie is er dus voor groot en klein tijdens deze museummiddag weer meer dan genoeg te beleven.

De musea en de gemeente Velsen willen alle inwoners van Velsen, en uiteraard ook van omliggende gemeenten, van harte uitnodigen om kennis te maken met de vier musea, zodat zij weten waar zij terecht kunnen om op recreatieve wijze hun bewustwording van cultuur, geschiedenis, natuur en milieu te vergroten.

De vier musea zijn van 12.00 uur t/m 17.00 uur geopend.

Tijdens de museummiddag ontvangen bezoekers 50% korting op de entree van de musea. Nog aantrekkelijker is de passepartout waarmee je alle musea kunt bezoeken. Bovendien ontvangen passepartouthouders in elk museum een heerlijk en verrassend hapje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.