Museummiddag

Museummiddag

Velsense musea

Buitenplaats Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn organiseert op 17 april verschillende activiteiten voor jong en oud in het kader van de Velsense Museummiddag.

Buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134, 1981 LD Vlesen-Zuid, Tel. 0255-522877, info@buitenplaatsbeeckestijn.nl, www.buitenplaatsbeeckestijn.nl

Beeckestijn is een 18de-eeuws landgoed van grote allure, een prachtig voorbeeld van de cultuur van de Hollandse buitenplaats. Het is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven grote buitens die aan de duinrand in Kennemerland werden gesticht als zomerverblijven van Amsterdamse regenten, die in de zomer de warme en stinkende stad Amsterdam ontvluchtten. Stichting Beeckestijn organiseert jaarlijks verschillende tentoonstellingen en activiteiten voor een groot publiek.

 

Buitenplaats Beeckestijn activiteiten

 

Wat is er te doen tijdens de Velsense Museummiddag? (Het hoofdhuis is de hele week te bezoeken met de passepartout.)

Zondag 17 april geopend van 11.00 – 17.00 uur. (Parkeren: 2 euro)

  • 12.00 – 17.00 uur Een luxe taartje of versierde cake voor iedere passepartouthouder. Beleef de hoogtijdagen van Beeckestijn met het proeven van een heerlijk luxe hapje en ontmoet meneer en mevrouw Boreel.
fotograaf: Kenneth Stamp.

fotograaf: Kenneth Stamp.

  • 12.00 – 17.00 uur Tentoonstelling ‘De logica van het landschap’.  De vaste tentoonstelling op de benedenverdieping in het hoofdgebouw van Beeckestijn gaat over ‘de invloed van mensen op hun in cultuur gebrachte omgeving’. Van echte natuur kan je in Nederland eigenlijk niet meer spreken. Mensenhanden hebben hier bijna alle buitenruimte vormgegeven; vanwege praktische redenen, voor de veiligheid, om in het groen te zitten, of gewoon omdat we daarmee indruk willen maken op anderen. Een verrassend verhaal over de logica van het landschap. Wie hier binnen komt, kijkt anders naar buiten.
  • 12.00 17.00 uur Korte film over Beeckestijn. In onze filmzaal draait een vaste presentatie over de geschiedenis van Buitenplaats Beeckestijn. Hier maakt u kennis met de vroegere bewoners, de familie Trip en Boreel en is te zien hoe het Beeckestijn verging tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Verspreid over de dag: Kindervertelmiddag. Carla Edel vertelt prinsessenverhalen aan kinderen van 4 tot 8 jaar.
  • 12.00 17.00 uur Fotowedstrijd. Neem deel aan de fotowedstrijd en ga verkleed als prins of prinses op de foto. De foto kan geplaatst worden op onze facebookpagina of u kunt de foto sturen naar museummiddag@outlook.com

Trotsmarkt 1 Trotsmarkt 2

 

Op zondag 17 april vindt op Beeckestijn ook de Trotsmarkt plaats, georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. De markt is van 11.00 tot 18.00 te bezoeken. (Parkeren: 2 euro) Op de Trotsmarkt vindt u een grote diversiteit aan kramen met duurzame producten en culinaire producten om te proeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pasta, heerlijke worst en verschillende lekkernijen. U kunt niet alleen genieten van het brede aanbod verse en eigentijdse producten, maar ook meedoen met de door de standhouders gegeven workshops. Voor meer informative zie www.trotsmarkt.nl.

 

Donderdag 21 t/m zondag 24 april zijn wij geopend van 11.00 tot 16.00 uur. U kunt deze dagen een bezoek brengen aan de vaste tentoonstelling ‘De logica van het landschap’ in het hoofdhuis en de film over de geschiedenis van Buitenplaats Beeckestijn bekijken. (Entree volwassenen 4 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.)