Museummiddag

Museummiddag

Velsense musea

Bunkermuseum

Een bezoekje aan het Bunkermuseum staat garant voor een leerzame en onvergetelijke gebeurtenis en zeker op zondag 17 april als er extra veel te beleven is in het kader van de Velsense Museummiddag.

Het Bunkermuseum is te vinden aan het adres Badweg 38, schuin tegenover camping De Duindoorns. Het museum is bereikbaar via het contactformulier op www.bunkermuseum.nl of via telefoonnummer 0626218691.

bunker museum

Het Bunkermuseum bestaat uit verschillende bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel uitmaakten van de Atlantikwall. In de bunkers wordt in verschillende exposities getoond welke functies de Festung innam in het Duitse verdedigingssysteem tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum wordt aandacht  besteed aan het dagelijks leven van de hier gelegerde Duitse soldaten,  aan gebruikte wapensystemen, aan lucht- en kustverdediging, maar ook aan verzet en bevrijding in dit deel van Kennemerland. Pronkstuk is de expositieruimte waarin overblijfselen van een tweepersoons duikboot van het type Seehund zijn tentoongesteld. De diverse bunkers die onderdeel uitmaken van het museum zijn onderling verbonden door een stelsel van wandelpaden en loopgraven naar origineel voorbeeld.

de onderzeeerin de bunkers

Activiteiten van het Bunkermuseum tijdens de Museumweek

Tijdens de Museumweek is het Bunkermuseum geopend op zondag 17 april tussen 12.00 en 17.00 uur. Op vertoon van uw passepartout kunt u genieten van een broodje en een Frankfurter worstje. Er zijn die middag Unifil veteranen op het museumterrein aanwezig. Zij hebben enkele wit geschilderde Unifil voertuigen meegebracht.

unifil voertuig