Museummiddag

Museummiddag

Velsense musea

Museummiddag wordt vernieuwd!

Sinds 2013 heeft deze site: ‘Museummiddag’ al geprobeerd een digitaal platform te bieden voor een nauwere samenwerking van de Velsense musea.

De museummiddag is een aantal jaren georganiseerd in het landelijke museumweekend met speciale attracties in alle meewerkende musea.

Waarom alleen in het museumweekend?

Na de Coronaperiode is de tijd rijp voor een nieuwe opzet. Virtuele musea en websites met beeldmateriaal en beschrijvingen, geven een voorproefje van hun inhoud en brengen de potentiële bezoekers in de sfeer van de Velsense diversiteit en bijzonder rijke historie.

De Velsense musea presenteren zich online:

In Velsen zijn de volgende musea aanwezig:


‘Virtueel’ Historisch Erfgoed Museum Velsen

Het ‘virtueel’ Historisch Erfgoed Museum bundelt de inhoud van de Velsense musea digitaal.

De beeldbanken van de Historische Kring Velsen:

De beeldbanken van de Historische Kring Velsen -een vereniging, die (nog geen) ruimte heeft om haar collecties live te presenteren- probeert m.b.v. haar beeldbanken een catalogus aan te bieden.

Hierin kan de bezoeker digitaal zoeken naar afbeeldingen, foto’s, films, geluidsfragmenten en objecten, die samen het Historisch Velsens erfgoed vormen. Naast het aanwezige historische erfgoed van de overige Velsense musea wordt hiermee geprobeerd het totale Velsense Erfgoed voor iedereen zichtbaar te maken.

Museummiddag

Ook buiten het museumweekend zou deze site ‘Museummiddag’ het startpunt kunnen worden voor bezoekers van Velsen. De initiatiefnemers proberen hiermee de rijke Velsense historie meer onder de aandacht van iedereen te brengen.